Stakkars skuterfolk

Politiets rettmessige innsats mot ulovlig skuterkjøring har fått urettmessig hard medfart.

  Foto: Johanne P. Elvestad

Det er som å kreve at Politiet skal utstyres med hest fordi de av og til har bilene sine på feil sted eller kjører feil.

leder

De siste dagene har det blitt noe mer ubehagelig å være snøskuterfører med hang til å kjøre utenfor løypenettet. Ved hjelp av innleid helikopter har loven forlenget sine armer til også å omfatte utmark.

Dette har gitt resultater. Bare denne helga ble syv ulovlige sjåfører tatt gjennom spaning fra lufta.

LES OGSÅ: Flere tatt for ulovlig kjøring

Andre ting?

Og like sikkert som hestehov, spretter også klagerne fram. I all hovedsak fornærma menn i stort sett alle aldre som mener Politiet da virkelig må ha andre ting å bruke penger og ressurser på. Enkelte peker også på at man tross alt ikke hadde tilgjengelig helikopter 22. juli 2011. Ergo - kunne de ikke fly da, kan de da ikke fly nå.

Argumentasjonen er så hinside fornuft at det jo faller på sin egen urimelighet. Det er som å kreve at Politiet skal utstyres med hest fordi de av og til har bilene sine på feil sted eller kjører feil. At man må gå tilbake til radar eller helst stoppeklokke, fordi laser blir for unøyaktig.

Les flere FiN-ledere her!

Når det behager oss

Det er i det hele tatt påfallende hvordan vi ønsker å begunstige våre håndhever av loven ettersom det behager oss selv. Blir vi tatt i fartskontroll klager vi over at de står akkurat der og bruker tid på slikt. De burde jo vært ute og tatt skikkelige skurker. Men når sønnen vår blir meid ned av en bilist - da er det galskap og feil ressursbruk at ikke Politiet sto der - akkurat da.

Og slik holder vi på. Barnevernet får kjeft for å gripe inn - og for at de aldri griper inn. NAV gjør ingenting. Bortsett fra å sy pute under armene på alle sammen.  Vegvesenet gjør ikke en skjit - bortsett fra å være i veien når vi kjører på ferie.

LES OGSÅ: Fire av ti vil kjøre snøskuter

Bør tie stille

Vi tenker ikke på at den jobben de gjør, gjør de for å trygge oss. At det ikke går skuterløyper overalt er ikke Politiets ansvar. Det er vårt som velgere. De er satt til å håndheve alle regler samfunnet har besluttet. Og med alle regnes altså ulovlig skuterkjøring, fartsovertredelser, promillekjøring, ulovlige våpen, mord, ran, svindel, overgrep. Blant annet.

Faktum er at skuterfolket egentlig bør tie bom stille med klaginga. Det er nemlig deres feil at Politiet må bruke ressurser på å ta de som faktisk bryter loven. Hadde de oppført seg og gjort som loven tilsier, kunne Politiet sluppet å bruke masse penger og tid på å ta dem.

Da kunne de heller brukt tid på å ta noen andre, skikkelige skurker.