Torsdag var den internasjonale kvinnedagen og la det være skrevet først som sist. Dessverre har verden fortsatt behov for en kvinnedag der vi setter likestilling og kvinnekamp på dagsorden. Dessverre har til og med det landet som gjentatte ganger ansees som det beste i verden å bo i, behov for en slik dag.

Kvinner behandles ikke likt med menn! Fortsatt får menn bedre betalt. Fortsatt velges menn foran kvinner når man skal ansette ledere. Og fortsatt klarer ikke lokale mediehus å ha like mange kvinnelige kilder som mannlige. Det siste tok oss nok litt på senga, og det er all mulig grunn til å be om unnskyldning. Vi lover å skjerpe oss.

Men så trenger vi litt hjelp fra damene selv. For fortsatt er det vel mange damer som tror at menn kan svare bedre enn dem. det kan vi herved erklære som tull. Det finnes ingen statistikker eller bevis som tilsier at mannlige kilder gir mer fakta.

Vi våger faktisk den påstanden at det er motsatt. Menn har en tendens til å ta ting mer på sparket, Vi spør - de svarer. Og når de har svart, er saka ute av verden. Kvinner er ofte mer omstendelig. De vil vite hva de skal svare på, de vil tenke seg om og de vil sjekke hva vi faktisk siterer dem på. Slik er det, og det må vi bare forholde oss til.

Selvsagt er det vår oppfordring at kvinner våger å være litt mer frampå. At de kaster noen hemninger på sjøen, og lar det stå til. Og at de albuer unna en og annen breial mann, og tar sin rettmessige plass i manesjen.

Så oppfordrer vi menn og kvinner til å være bedre på å løfte fram damene våre. At vi i dag kun har mannlige ordførere i de seks kommunene våre er ikke noe godt tegn i tiden. At det var bedre før, er ingen trøst.

Vårt ønske er at damene går sammen og skaper arenaer der de kan gjøre det samme som menn har gjort i alle årtider, knytter bånd og løfter hverandre fram. Nord-Troms har mange meget dyktige kvinner som bør ta mye mer plass i offentligheten enn fakta er.

Så lover vi at vi skal bli flinkere å spørre damene når det er noe vi lurer på.