Det må betegnes som et solid skrell for Tromsø IL at de kun spilte 2-2 mot Framtid i Nord sitt presselag, sist tirsdag på Lyngstuva Kunstgress. Rett nok var det en del Eliteserie-bein utpå gresset som ikke la all verdens i innsatsen, men likevel. TIL burde ha vunnet med tre-fire mål, sjanser tatt i betraktning.

Og det hjalp også at TIL2 var opptatt med Lyngen/Karnes, hjemme på Alfheim. Hadde 2.-lagsspillerne til TIL fått møte oss, kunne det nok blitt en annen kamp. De spillerne er alle og banker på døra til 1. laget, og i så måte betydelig mer sulten enn en Hans Nordby og en Magnus Andersen, som begge er på vei ut av TIL. Likevel er det et faktum at det ble uavgjort etter 70 spilte minutter.

De spillerne som var i Lenangen var de beste spillerne fra 2. divisjon og nedover i systemet. Vi manglet de beste fra Lyngen/Karnes, og vi manglet profiler som Andreas Løvland, Vegar og Thomas Bråthen, Trond Olsen og Ruben Kristiansen. Om disse hadde vært «hjemme» er det vår påstand at TIL ville tapt.

Kampen ga en god opplevelse for oss som så, og for spillerne våre, men det var også en aha-faktor. For hva om dette var vårt lag. Hva om regionen vår hadde hatt et felles fotballag der målet var å spille i de øvre divisjonene. Det vi så tirsdag kveld, forteller oss at vi i alle fall kunne levert godt i 2. divisjon, og greit banka på til 1. divisjon.

Felles for alle våre spillere i pressekampen, var at de spiller i nedre deler av sine avdelinger og divisjoner. Nord-Troms har i dag ingen topplag. I så måte var nok tirsdagens kamp en positiv opplevelse de kan ta med seg. De fikk teste seg mot de beste, og de så at de sammen kan skape noe større.

I dag er det klubbfølelsen som teller, og det er bra. Vi trenger de lokale klubbene, både for rekruttering og for den lokale tilhørigheta. Spørsmålet er om ikke tiden er inne for et elitelag i regionen. Et de aller beste kan ta steget opp til, og som kan gi regionen et boost.

Mange vil svare at det ikke går. At det betyr krangling om hjemmebaner og nivåer, om satsing og kvotering. Kanskje er det rett, men det vi ser er at vi sammen kan stille et lag som kan gi de beste kamp til døra. Tør vi prøve?