FIN MENER:

Hjemmeferie i år igjen? Hurra!!

Da er det godt at vi bor midt i smørfatet, så og si, skriver FiN på lederplass.

VI HAR ALT: Nord-Troms byr på endeløse muligheter for ferie.   Foto: Kjetil M. Skog

Ja, selv nabolandene kan være stengte for nordmenn som drømmer om glas eller makkara siruilla.

FiN
leder

«Før i tida» var det tilstrekkelig å stikke en tur over grensa til Sverige eller Finland for å ta sommerferien. Og for all del - fortsatt er det mange som sverger til Bottenviken, enden det når på øst- eller vestsiden, og i hytte, telt, campingvogn eller bobil.

Likevel er det ikke til å komme fra at ferie for veldig mange er at man setter seg på et fly, og dra til en eller annen form for Syden. I år - som i fjor - later det til at dette kun blir en varm og våt drøm. Ja, selv nabolandene kan være stengte for nordmenn som drømmer om glas eller makkara siruilla.For selv om vi tilsynelatende ser ut til å gå mot en noe mer normalisert hverdag her i Norge, tyder mye på at turer over grensene ligger betydelig lengre fram i tid. Skrekkbilder fra India og omkringliggende land, viser både hvor galt det kan gå, og hvor fort det kan gjøre det.

Da er det godt at vi bor midt i smørfatet, så og si. Folk i Nord-Troms trenger slett ikke dra spesielt langt for de store opplevelsene, i alle fall. Et ordtak sier at man ikke tar med seg fisk til Lofoten. Sant nok, men man trenger heller ikke dra til Lofoten for å oppleve just det samme som vi har her.

I Nord-Troms er det også rorbuer med mulighet for just rorbuferier. I Nord-Troms kan du også finne strender på sandstrender på yttersida, forrevne fjell som stuper i havet og iskalde, rene elver som flommer ned daler og fjell.

Om du snur nesen inn i egen region kan du finne selskaper som tar deg med til isbreer i lynrakse RIBer, du kan suse opp smellvakre Reisaelva i elvebåt til et fossefall av episke proporsjoner. Du kan vandre i daler, på fjell og langs havet, kort, langt eller lengre enn lang.


Nei!! Ikke rør!

Framtid i Nord mener forslaget om å utvide tiltakssonen for Nord-Troms og Finnmark er en særdeles dårlig idé.


Banksjef Hege Olaussen gikk nylig ut i Framtid i Nord og oppfordret oss til å ta ferien på hjemmebane. Det er i så fall like lurt som det berømte godteriet med tre gode greier. Det er nemlig svært billig å reise til, støtte til lokal sysselsetting og ikke minst en flott måte å bygge selvtillit for sin egen region.

Det er lurt. Ja, så lurt at det kan haste litt med å være smart. Andre enn oss har nemlig oppdaga hva vi har, og du kan faktisk oppleve at just den ferien du tenkte i nabokommunen blir utsolgt.