MENINGER

Halve ulvestammen kan bli skutt

– Ulven er kritisk truet av utryddelse i Norge.

Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB SCANPIX. 

leserbrev

Det er helt uaktuelt for De Grønne å være med på å presse ulven enda nærmere utryddelse. Vi har derfor trukket oss fra forhandlingene om et forlik om ulveforvaltningen som har pågått mellom partiene på Stortinget.

De Grønne frykter at halvparten av den norske ulvebestanden vil bli skutt allerede i høst hvis Stortinget ikke øker bestandsmålet for ulv.

Har du lest? Kjørte nesten ned ulv på E6

Vi gikk vi inn i forhandlingene med et håp om å øke bestandsmålet og samtidig øke den statlige støtten til forebyggende tiltak for beitenæringa. Vi ønsket oss en liten økning i de 5 prosentene av Norge der ulv er vernet. Men vi har fått lite gehør.

Vi har erkjenner at rovdyr skaper utfordringer i beitenæringa. Derfor må samfunnet være med på å støtte tiltak som kan redusere konflikten. Men det går en grense for hvordan vi skal behandle en art som hører hjemme i norsk natur og som er truet av utryddelse.

Stortingsflertallet er nå på kraftig kollisjonskurs med det store flertallet av nordmenn som mener at vi skal ha en levedyktig ulvestamme i Norge.

Les mer: Rekordmange ulver født i Norge i vinter