Dagens forslag gjør sentrum til en lekeplass av eksos

Markedsføring og ledelse 2 ved Nord Troms vgs, Andrea Johansen, Karoline Fossvoll, Martine Båtnes og Ulrikke Karlsen, har tatt for seg forslaget til "Nye sentrum".

SKRIBENT: Andrea Johansen er blant skribentene i dette leserinnlegget.   Foto: Privat

leserbrev

Dagens forslag for det nye sentrum i kommunen har ikke tatt hensyn til hva ungdommen på stedet har av interesser for vår hjemplass. Vi har en stor videregående skole her, og så vidt vi vet er det oss elever dere ønsker å få hjem igjen etter endt utdanning. Dagens forslag har lagt til rette for at bilene skal få dominere, og ikke for at våre fremtidige barn skal få lov til å få samme oppvekst som oss – i grønne og trygge omgivelser. Dagens forslag har lagt til rette for at de store bedriftene i området skal få det de trenger for å bli større, og for at nyetablerte bedrifter skal havne på utsiden. Dagens forslag gjør sentrum til en lekeplass av eksos, og ikke til en plass vi ønsker å la våre barn leke fritt.

I disse travle tider med lange skole- og jobbdager, fotballtrening, hesteridning og lørdagsutflukter hender det som regel at man ønsker å nå alt på en dag, og helst alt på samme tid. Og som regel må man gjennom sentrum for å komme seg fra A til B. Noen vil til og med si at sentrum knytter oss sammen, at det er kommunens kjerne og samlingssted. Hva med å gjøre det til en plass vi ønsker å oppsøke, istede for et stressmoment i hverdagen? Hva med å gjøre sentrum til en ekstra lekeplass, læringssted og et knutepunkt for de som en gang skal ta min plass, å sitte å tilføre kunnskap til dere som har sittet på stolene deres noen år for mange. Selv om det er dere som sitter på pengene og på 40 år gammel kunnskap, er det vi som sitter på dagens og fremtidens tanker. Selv om vi gjerne blir kalt for en generasjon med hode ned i touch skjermene våre, er det vi som skal besitte stillinger som enda ikke er påtenkt, og dere som en gang skal sitte på gamlehjemmet.


Folkemøte om Storslett sentrum:

– Følte jeg fikk gehør

Mange mennesker engasjerte seg i debatt da Nordreisa kommune arrangerte folkemøte.

 

Vårt største ønske er at vi, våre barn og barnebarn skal ha lik mulighet som dere en gang hadde. Vårt største ønske er at barn og andre myke trafikanter skal være på toppen av trafikkbildet, mens bilene, bussene og andre miljøforurensende fremkomstmidler skal komme på andre plass. Vårt største ønske er at vi, våre barn og barnebarn skal være trygge mens vi oppsøker hjertet av vår hjemplass.


FOLKEMØTE OM STORSLETT SENTRUM

Framtidens sentrum av Storslett?

– Det er svært viktig at folk møter opp. Ingen forslag eller synspunkter er dumme! Alle innspill kan lede til en strålende idé.