Nord-Troms Regionråd støtter uttalelsen fra Norges Taxiforbund avd Troms og ber Samferdselsdepartementet beholde dagens løyveordning for drosjenæringen.

Ordførerne i Nord-Troms har mottatt en uttalelse fra Norges Taxiforbund avd Troms ved leder Åsmund Karlsen. Saken gjelder endringer i lovverk foreslått av Samferdselsdepartementet vedrørende drosjeløyver. Bakgrunnen for saken er at ESA har sendt en begrunnet uttalelse om manglende tilpasninger i det norske lovverket til EU’s regler om fri konkurranse innen EU og EØS land.

Dette vil kreve flere endringer i lovverket, men den endringen som Norges Taxiforbund trekker fram som den viktigste og med størst konsekvens er «Behovsprøving (antallsregulering) må fjernes.»

En slik endring vil kunne medføre endringer i drosjetilbudet i Nord-Troms. I tillegg trekker Norges Taxiforbund fram at det kan bli forventninger om at kommuner og fylkeskommuner skal bidra økonomisk for å opprettholde dagens taxidekning dersom endringer gjennomføres. Dette vil være spesielt aktuelt for distriktskommunene.

Dersom flere EU land fortsatt har en løyveordning som ligner den norske bør dette kunne brukes som argument overfor Samferdselsdepartementet og ESA for å beholde dagens ordning.