Stopp pressen! En høyreradikal minister har fått seg flyktningekjæreste, og reist på kjærlighetsferie til flyktningens hjemland. Så ironisk at en nesten ikke tror det, til tross for utallige bildebevis. Her hjemme starter pressen, kommentarfeltene eksploderer og sentrale FrP- fjes vender Sandberg og dama ryggen. Uhørt, mener de.

Sandberg var statsråd og pliktet til å melde fra om sin ferie. Han har gjort en hel rekke svake, nærmest elendige vurderinger, men sjef Erna trekker som vanlig på skuldrene. En liten feil som dette må da være lov, hennes ministre har tross alt gjort langt verre feil.

Men mediene og folket slipper ikke taket. For folk flest er dette underholdende nyheter etter en nokså tørr sommer. Det brenner i kommentarfeltene, opposisjonspolitikere hyler. Og regjeringen lekker. Jobbtelefonen ble med til Iran og Sandbergs kjæreste driver et fiskesalgs- firma. Lobbyisten Sandberg har med hjelp av dama og jobben lobbet frem sitt eget firma. I tillegg er dama mest sannsynlig spion for det iranske regimet. Saken er så god at satirenyhetene kan skrive ordentlige nyheter.

Sjef Erna er god på media. Hun holder saken sånn passe varm. Tilsynelatende vil hun at saken skal ebbe ut, men bak kulissene jobber regissøren. Hun vet at et skuldertrekk ikke fungerer. Hun vet Sandberg må gå. Hun vet at saken inneholder langt flere momenter enn det media vet. Jobbtelefonen og regimefeiring lekker til nyhetene tilfeldigvis samtidig som Erna og Goggen er på befaring på et gårdsbruk som har tørket bort. Denne sommeren har vært den verste tørkesommeren på hundre år, så ille at lokale bondelagspolitikere anbefaler pårørende av rammede bønder å gjemme bort tau og våpen. Det er fullstendig krise i norsk landbruk, men hør! Fiskeriministeren har tatt med jobbtelefonen på ferie.

I kulissene lurer mer. Sandberg har nemlig en pågående konflikt med eksen. De to skyter bekymringsmeldinger mot hverandre og skillsmisseoppgjøret har endt på Statsministerens pult. Meldingene kom i mai, men Erna har spart på den nyheten og. Den slippes nesten samtidig som Troms Fylkesting vedtar å sende hele Tromsmark- prosjektet i retur til kommunalministeren. En klok avgjørelse etter min mening, men den stikker litt kjepper i hjulene for Ernas glansbilde- prosjekt. Heldigvis har nesten ingen fått det med seg, for Sandberg krangla jo med eksen i mai.

Så topper det hele seg. Sandberg oppdaterer facebook og lover sine følgere at han og dama står til Dovre faller. Dagen etter må han gå (Dovre står ennå). Eller, han får gå. Han ønsket nemlig å gå for en uke siden, men Tromsmark, tørken, Aleris og andre ubekvemme nyheter måtte dempes først. Og sikkert noe mer, men hvem bryr seg vel om det, i ettermiddag skal tross alt Sandberg og dama holde pressekonferanse.