MENINGER:

Det er på tide at regjeringen viser Fair play

Norge starter sakte men sikkert å åpne opp igjen. Hverdagen begynner å normalisere seg, hvis man ser bort fra at breddefotballen har blitt den stor banditten.

PÅ BANEN IGJEN: Anne Martine Brox-Antonsen (Sp) mener klubber som for eksempel L/K og Nordreisa må få spille kamper nå.  Foto: Jonas René Johansen og privat

leserbrev

Sommerværet har ført til at både badeplassene og parkene fylles opp med folk. Samtidig blir t-banene og bussene overfylte og kapasiteten på utestedene er sprengt. Torsdag 25. juni informerte statsminister Erna Solberg om åpningen av utenlandsreiser til de fleste landene i Europa. Vi kan reise fritt mellom blant annet Tyskland, Spania og Italia uten restriksjoner, men å delta i breddefotballen er fortsatt uaktuelt. Jeg som mange andre sliter med å se sammenhengen i dette.

I nyhetsbildet virker det som breddefotball er truende for folkehelsa. Breddefotball er viktig for folkehelsen, og i disse tidene er det ekstra viktig å sørge for at samfunnet har en god folkehelse. Fair play er viktig i idretten, og nå er regjeringen unfair mot flere tusen fotballspillere over hele landet. Fair play handler om å vise respekt, og da må valg som tas være respektfulle. Dagens regjeringen åpner opp grensene, men stenger ned breddefotballen. Det er ikke Fair play fra regjeringens side.

Norges Fotballforbund har 370 000 medlemmer. 370 000 personer som brenner for fotball, og av disse er det svært få som har fått startet opp igjen. Det er på tide at disse 370 000 medlemmene får spille fotball og får kjenne på idrettsgleden igjen. Hele fotballsesongen er i fare for å ryke for de fleste av medlemmene til Norges Fotballforbund. Tiden renner ut og breddefotballen må få starte igjen slik at hvert fall halve sesongen kan spilles.

For at folk skal forstå viktigheten av å opprettholde smittevernreglene regjeringen setter, må man skjønne prioriteringene politikerne gjør. I denne saken er det veldig mange som ikke skjønner prioriteringene. Det norske folket har hittil vært ganske flinke til å følge smitteverntiltakene, men da har vi også skjønt prioriteringene. Det gjør vi ikke nå lenger! Hvorfor skal det prioriteres å åpne barer og uteservinger, samt å åpne grensene når ikke breddefotballen får slippes til?

Ingenting kan måles med den følelsen av å være en del av et lag. Et lag som jobber sammen og med et stort sosialt nettverk som står opp rundt laget og klubben. Nå spiller ikke regjeringen med Abid Raja, Bent Høie og Erna Solberg i spissen på lag med FHI og fotball-Norge. Det virker som om breddefotballen har havnet nederst på listen for gjenåpning av landet.

Den norske befolkningen sier ja til breddefotball. Nå er det på tide at regjeringen viser Fair play og spiller på lag med breddefotballen