Senterpartiet og jeg ser ikke det samme Norge  

Der jeg ser optimisme, forteller Senterpartiet om pessimisme. Senterpartiet prater om alt som går feil vei i landet og alt som er feil i distriktene. Alt på grunn av regjeringen, alt må reverseres, alt var bedre før.  

Liv Kari Eskeland (H), energi og miljøkomiteen på Stortinget.  Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

leserbrev

Men ta en tur til Bømlo, og se på produksjonen av Salma-laks. Utviklingen siden de første merdene ble etablert, har vært formidabel. Nå har de over hundre millioner kroner i omsetning.

Ta en tur til Hardanger og se på ciderproduksjonen til Hardangergutane, der unge ser nye muligheter i et tradisjonsrikt produkt. Til Lom og Dombås, med spennende mikrobryggerier. Til Rennesøy hvor de produserer Klosterlam. Eller til Rissa hvor de lager nydelig iskrem.

Norsk matproduksjon blomstrer. Norske restauranter vinner Michelin-stjerner fordi de satser på noe av det beste bygde-Norge kan by på. Jeg ser folk som kan, vil og får det til – fordi forholdene nå ligger til rette.

Høyre har tro på drivkraften vi finner, hos Freyr AS i Mo i Rana, som skal etablere batterifabrikk med 2500 arbeidsplasser. Tro på Hywer AS i Fjaler, som er i verdenstoppen med sine småkraftprodukter. Geniale ideer klekkes frem i samarbeid mellom småprodusenter. Som bidrar til mer fornybar energi og verdiskaping lokalt.

Vi har tro på fremoverlente Varanger Kraft som omdanner vind til hydrogen og ammoniakk på Finnmarksvidda, som redere tar med seg i utvikling av den grønne skipsflåten. Hvor Wärtsilä tester sine motorer gjennom katapulten, Sustainable Energy, og Eidsviks Viking Energy gjør det samme.

Ingen av disse sier de vil tilbake til fortiden. De vil ha mer av den kursen vi er i ferd med å stake ut. Det finnes mange unge som ser muligheter der hvor Senterpartiet ser problemer.

Senterpartiet, vi ser ikke det samme Norge. Der dere ser pessimisme og elendighet, ser vi optimisme, folk som vil og får det til!