- Alle kan gjøre en forskjell

leserbrev

Nordkjosbotn videregående skole er primærskolen for elevene fra Storfjord, Lyngen og Balsfjord. Dette skoleåret, 2013-2014, har vi hatt 205 elever.  Sist skoleår hadde Troms fylke et frafallssnitt på 4,8 prosent, mens vi derimot hadde kun hadde et frafallssnitt på 3,2 prosent. Vi har lite frafall på skolen i forhold til resten av fylket. I tillegg har vår skole vært blant de beste i fylket med hvordan eleven har det på skolen. Dette har kommet fram etter elevundersøkelser i fylket.

Vi er en kunnskapsleverandør til regionen, og en viktig bidragsyter for sysselsetting og bærekraftig utvikling i Storfjord, Lyngen og Balsfjord. Skolen er en viktig samarbeidspartner med næringslivet i regionen.

Noe av det som fint med Nordkjosbotn vgs er at så mange som slipper å flytte hjemmefra når de går her.

Dersom kuttene blir vedtatt er det mange som må flytte. Mange linjer vil da ikke bli tilbudt på skolen.

Linjene som er i fare på Nordkjosbotn vgs er Helse og oppvekstfag vg1, helsearbeider vg2, restaurant og matfag vg1, og teknikk og industriell produksjon vg1.


Skolen vår har elever som har hevdet i internasjonale realfagkonkurranser. I kjemi-OL 2009 var Norges vinneren fra Nordkjosbotn vgs. Fagmiljøet ikke trenger altså ikke være stort for å gi god undervisning. Elvene blir sett og når sine faglige mål. Dette motgår det som står i forslaget om tre parallell-klasser på vg1. Vi er bare en. Det viser at man trenger ikke være så mange klasser for å ha god forutsetning på kvalitet på utdanningen.

Vi ble satt ut da vi hørte om forslaget, og vi i elevrådet følte vi måtte ta grep med en gang for å bevare det tilbudet som er i dag. Vi er fornøyde med studietilbudet som er på skolen vår. Vi ønsker at det forblir slik det er.

Det er trist at dette går ut over skolene i hele fylket. Flere skoler vil miste mange linjer dersom kuttforslaget blir vedtatt.

Elevrådet oppfordrer alle som er mot forslaget å like facebook-gruppa vår, Nei til nedleggelse av yrkesfaglinjer ved Nordkjosbotn vgs, og kontakte lokale politikere og skrive leserinnlegg.

Alle kan gjøre en forskjell.