"Kan ikke alle bare spise kake?"

Fy faen så flaut det er, å bo i et land som ikke kunne brydd seg mindre om maten sin.

Ragnhild Bergset Elvestad 

leserbrev

Hele verden sulter, men lille, fine, rike, fantastiske, fredsbevarende Norge kan jo bare kjøpe mat fra utlandet. Afrika har sikkert noe de kan avse.

Fy faen Listhaug, så jævlig flaut. Du har redusert meg til ingenting! Jeg jobber fra tidlig morgen til altfor sent på kvelden, nå i mai jobber jeg hele døgnet, for at befolkningen skal få deilig fårikål til høsten. Men det er ikke verdt noe, er det vel? Gården vår, med bare 130 vintefôra sau, er vel ikke verdt en dritt i det store bildet? Vårt bidrag er vel så forbanna lite at vi like greit kunne lagt ned. Faen heller, NAV har sikkert mer å avse enn du.

Forstår du Listhaug, at de små bruka, de som oss, bidrar enormt til det lokale landskapet? Landskapet gror igjen. Overalt!

Vi mennesker kommer ALDRI til å klare å erstatte beitedyr, og skadene naturen er påført ved at beitedyra er nedslakta, kommer vi til å bruke århundrer på å reparere. Forstår du dette? Vet du at det er ditt ansvar nå? Greit nok at jeg bare er et lik som ruller rundt i gjørma på kirkegården du helst skulle brent, først som sist, men forstår du faen ikke konsekvensene av det du driver med?

Og unnskyld, men Nordlys? VG? Dagbladet? Driter dere i dette? Er liksom deres ansvar å styre debatten om Northug? Noe mer enn en liten kommentar i et debattfelt om at oppgjøret er i gang og at vi bøndene kanskje ikke er overhappy, hadde vært fint. Dere som får mest overføringer fra staten for pr arbeidsplass burde fått ut fingern, gravd litt i møkka og funnet ut at Listhaugs politikk flytter gårdene enda nærmere bynære strøk. Og vi vil måtte importere enda mer soyabasert kraftfor. Og bruke enda mer antibiotika. Dyrevelferden vil bli enda dårligere, fordi en bonde alene ikke klarer å stelle like godt med 600 sauer, som med 150 sauer.

Jeg får så jævlig lyst å gå ut på verandaen og rope "kan ikke alle bare spise kake!?". Men selv du Listhaug, ville vel nikket og smilt til det.