mandag 21.01 2019

IMF nedjusterer prognosene

Det internasjonale pengefondet (IMF) mener de økonomiske utsiktene har svekket seg siden i høst. Den globale veksten i 2019 anslås nå til 3,5 prosent.

Djokovic og Nishikori til kvartfinale i Australian Open

Novak Djokovic er i kvartfinalen i Australian Open etter en litt trøblete kamp mot russeren Daniil Medvedev. Nå venter japaneren Kei Nishikori.

Venezuela: Soldater krever Maduros avgang

Sikkerhetsstyrker har skutt tåregass mot demonstranter i Caracas etter at en gruppe soldatkledde menn i en video krever president Nicolas Maduros avgang.

Polen foreslår kompromiss om brexit

Polens utenriksminister tror krisen i brexitforhandlingene kan løses ved å tidsavgrense avtalens kontroversielle løsninger for irskegrensa til fem år.

Edsavleggelsen for Kongos påtroppende president utsettes

Den nyvalgte presidenten i Kongo, Felix Tshisekedi, blir ikke tatt i ed før torsdag. Seremonien skulle finne sted tirsdag, men utsettes av logistiske grunner.

EU vedtar sanksjoner mot russiske agenter for giftangrepet i Salisbury

EU har for første gang innført sanksjoner for bruk av kjemiske våpen. Vedtaket omfatter de to russerne som mistenkes for å stå bak giftangrepet i Salisbury.

Politiet vil søke i vann nær Anne-Elisabeth Hagens bolig

Politiet bekrefter at det vil bli gjennomført søk etter den savnede Anne-Elisabeth Hagen i innsjøen Langvannet like ved ekteparets bolig.

Sveriges utenriksminister bekrefter Nord-Korea-samtaler

Sveriges utenriksminister bekrefter at Nord- og Sør-Korea samt USA har holdt samtaler i Sverige. Samtalene fant sted i en veldig god atmosfære, sier hun.

Sjelden supermåneformørkelse på nattehimmelen

Måneformørkelsen kom til syne i all sin prakt over Vestlandet mandag morgen, men på Østlandet gjorde skyer den umulig å se.

VG: Ingvil Smines Tybring-Gjedde inn i regjeringen

Fremskrittspartiets statssekretær Ingvild Smines Tybring-Gjedde skal være på vei inn i regjeringen.

18 pasienter smittet av tuberkulose på sykehus i Danmark

18 pasienter ved Aalborg Universitetshospital er smittet av tuberkulose, ifølge DR P4 Nordjylland.

Kvinne til Ullevål etter påkjørsel i Kongsvinger

En kvinne i 20-årene er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader etter at hun ble påkjørt av en personbil på fylkesvei 175 i Kongsvinger mandag morgen.

Russisk telemyndighet åpner sak mot Facebook

Russlands teletilsyn åpner sak mot Twitter og Facebook. De anklager selskapene for å ikke følge russisk lov om lagring av personopplysninger.

Eurosport: RBK bekrefter dialog med Tromsø-spiller

Rosenborg-trener Eirik Horneland opplyser at klubben er i samtaler med midtbanespiller Gjermund Åsen om en overgang, melder Eurosport.

Helikoptersøk i Tamokdalen mandag

Det blir mandag ingen leting etter skikjøreren som fortsatt er savnet etter skredet i Tamokdalen, men politiet søker etter skredrefleks fra helikopter.

WhatsApp innfører endringer for å stanse ryktespredning

Meldingstjenesten WhatsApp innfører begrenser på hvor mange man kan videresende meldinger til, i et forsøk på å hindre spredning av falske rykter.

75-åring må sone ni års fengsel for overgrep

En 75 år gammel mann som i fjor ble dømt til ni års fengsel for flere hundre overgrep mot to unge gutter i Bergen, har fått anken avvist av Høyesterett.

Maratonrettssak om doping i Bergen tingrett

En av de største dopingsakene som er ført for en norsk rett, startet i Bergen mandag. Et omfattende nettverk er rullet opp av politiet.