Trygdesvindel for 302 millioner i 2015

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Nav registrerte i fjor trygdesvindel for i alt 302 millioner kroner. Det er mer enn noen gang før.

Nav registrerte i fjor registrert trygdesvindel for i alt 302 millioner kroner. Foto: Morten Holm / NTB scanpix 

innenriks

– Det er svært alvorlig når folk bevisst oppgir feil informasjon for å tilegne seg goder de ikke har krav på, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

I alt 1.472 personer ble anmeldt for trygdesvindel i 2015. Flest er anmeldt for å ha svindlet til seg dagpenger eller arbeidsavklaringspenger.

– Dette er et høyt tall. Trygdemisbruk er alvorlig økonomisk kriminalitet. Det er viktig at Nav fortsetter det gode og målrettede arbeidet for å ta dem som bevisst forsøker å utnytte våre trygdeordninger, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Nær 1.200 personer er anmeldt for svindel av disse stønadene for til sammen 219 millioner kroner. Svært mange har unnlatt å gi opplysninger til Nav om at de har kommet seg helt eller delvis i jobb.

– De aller fleste er ærlige, men det er svært alvorlig når noen som er arbeidsføre eller har inntekt, svindler systemet. Velferdssystemet er bygget på tillit og tanken om at alle skal bidra, sier Vågeng. (©NTB)