Flere arbeidsledige i oljesektoren blir syke

Oslo (NTB): Mange tidligere ansatte i olje- og gassektoren på Sørlandet blir sykmeldt straks de blir arbeidsledige.

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix 

innenriks

Det har vært en rekke oppsigelser innen oljerelatert virksomhet på Sørlandet den siste tiden.

– Vi merker mye bekymring og pessimisme blant disse arbeidstakerne, og vi merker et økende antall som er permitterte og har fått varsel om oppsigelse, sier leder av Fastlegeforeningen i Aust-Agder, Bodil Aasvang Olsen til NRK.

Hun sier det er flere årsaker til at de arbeidsledige eller permitterte blir sykmeldte.

– De kan få psykiske reaksjoner og stressreaksjoner som kan ha så sterke symptomer at det gir en arbeidsuførhet. Også tenker jeg at latente helseplager blir mer synlige når man blir arbeidsledig og når man skal over i et nytt arbeid og vurdere sin egen attraktivitet på arbeidsmarkedet med den helsen man har, sier Olsen. (©NTB)