Linjemontør fra Kroatia omkom ved kraftstasjon i Nordland

Namsos (NTB): En linjemontør fra Kroatia omkom mandag i en arbeidsulykke ved Statnetts anlegg ved Nedre Røssåga kraftstasjon i Hemnes i Nordland. Dette er den andre dødsulykken ved Statnetts anlegg på tre uker.

Statnett har opplevd to dødsulykker ved sine anlegg i løpet av de siste tre ukene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

innenriks

– Politiet på Helgeland fikk like før klokka 15 melding om en arbeidsulykke, og ved 16-tiden fikk politiet melding om at en person var død som følge av dette, opplyser politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt til NRK.

Montøren som omkom er fra Kroatia og var ansatt i en datterselskap til Nettpartner, som jobber for Statnett i Hemnes, opplyser kanalen.

– Vi har mottatt det sørgelige budskapet om at en ansatt hos en av våre underentreprenører har omkommet, sier konserndirektør Elisabeth Vardheim i Statnett.

Ifølge selskapet skjedde ulykken i forbindelse med bruk av linjevogn på kraftledningen. Selskapet opplyser til NTB at det ikke var et fall som forårsaket dødsulykken.

Politiet er på ulykkesstedet og Arbeidstilsynet er varslet. Statnett vil bistå etterforskningen, i tillegg til å gjennomføre egen gransking. (©NTB)