Uvær skaper problemer i nord

Uværet som har herjet i Finnmark siden lørdag, sørget for stengte veier og kolonnekjøring også mandag. Også i Troms og Nordland er det dårlig vær.

Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen / NTB scanpix 

Snø og vind på E10 ved Raftsundet bru i Nordland søndag. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix 

innenriks

Flere veistrekninger åpnet på morgenen mandag, men det var kolonnekjøring flere steder. Blant annet gjaldt det E6 både over Sennalandet i Finnmark og Saltfjellet i Nordland, samt E69 Skarsvåg-Nordkapp i Finnmark.

I Nordland var E16 ved Umbukta stengt på grunn av uvær.

Opprydningsarbeid

Det var mandag ettermiddag kolonnekjøring på fylkesvei 98 over Ifjordfjellet i Finnmark på grunn av opprydningsarbeid og på fylkesvei 813 over Beiarfjellet på grunn av uvær.

E6 gjennom Levajok i indre Finnmark var mandag morgen stengt på grunn av et stort snøras søndag kveld, men veien åpnet igjen i løpet av dagen.

Snøskredfare og ras

Det er generelt stor fare for snøskred i Nord-Norge. I Tromsø-regionen er det faregrad tre på fareskalaen for snøskred. Tirsdag er det varslet faregrad fire. I Vest-Finnmark er farenivået tre både mandag og tirsdag, det samme i Nordland.

I Troms meldte politiet om flere utforkjøringer på grunn av glatte veier mandag, og etter et steinras på riksvei 83 inn mot Harstad var veien stengt i flere timer.

Både i Troms og i Nordland ble det meldt det om flere innstilte fergeavganger.

(©NTB)