Flere fløy i februar

3,8 millioner passasjerer reiste fra Avinors lufthavner i februar. Det tilsvarer en økning på 2,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Passasjertrafikken ved norske lufthavner økte i februar. Her står fly fra Norwegian og SAS parkert på Stavanger lufthavn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

innenriks

Stavanger lufthavn har den siste tiden opplevd nedgang, men hadde i februar i år en oppgang på totalt 4,5 prosent. Utenlandstrafikken på flyplassen med ni prosent.

– De gledelige tallene fra Stavanger lufthavn Sola bekrefter at næringslivet i regionen reiser seg igjen etter noen harde år. En økning på hele ni prosent når det gjelder utenlandsreiser viser at Norges mest internasjonale bedrifter skal ut i verden igjen for å handle, sier Harald Minge, administrerende direktør, Næringsforeningen i Stavanger-regionen i en pressemelding fra Avinor.

Ved Oslo lufthavn økte passasjertallet med 3,7 prosent fra året før til nesten 2 millioner passasjerer.

Inkludert lufthavnene som ikke er eid av Avinor var passasjertallet i februar på drøyt 4 millioner, som er en økning på 3,1 prosent sammenlignet med februar i fjor.

(©NTB)