De Grønne vil utrede statlig narkosalg

Miljøpartiet De Grønne vil utrede muligheten for statlig regulert omsetning av narkotika og åpner for legalisering av rusmidler som i dag er ulovlige. 

VIL SE PÅ STATLIG REGULERING AV NARKOTIKA: Arild Hermstad (til venstre) og Farid Shariati under MDG landsmøte i Oslo fredag kveld.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

innenriks

– Alternativet til regulert omsetning og statlig kontroll er fullt frislipp på et svart og kriminelt marked. Vi må gjøre noe med den organiserte kriminaliteten og klare å få kontroll på dødelige stoffer, sier nasjonal talsperson Arild Hermstad.

MDG har allerede programfestet at ulike modeller for strengt regulert omsetning av lettere rusmidler skal utredes. Søndag gikk partiet inn for å utrede om også tyngre rusmidler skal selges i statlig regi.

– Det er en grunn til at vi regulerer salg av sprit og pengespill. Det er på høy tid at vi gjør det samme med andre rusmidler, sier Hermstad.


De Grønnes nye toppduo ser mot venstre

MDGs nye topplederduo vender blikket mot venstre foran valget i 2021, og sier samtaler med Ap bør komme først dersom Frp fortsatt er i regjering.


Resolusjonen som ble vedtatt søndag slår ellers fast at regjeringens rusreform er for svak. MDG mener mandatet bør utvides og at spørsmålet om legalisering og regulering av illegale rusmidler også bør vurderes i arbeidet med reformen.

(©NTB)