Nyboligsalget falt 9 prosent i august

Etter en oppgang i juni, falt salget av nye boliger med 9 prosent i august, sammenlignet med samme måned i fjor.

Det bygges stadig flere hus i Oslo. Her fra Grefsen stasjon, men de siste månedene har salget og byggingen avtatt, melder Boligprodusentenes forening. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

innenriks

Boligprodusentenes forening la fram tallene for salget av nye boliger torsdag. Etter at foreningen i juni meldte om en økning på 2 prosent, den første oppgangen i salget på 14 måneder, gikk salget kraftig tilbake, melder E24.

– Salget av nye boliger i august ligger 9 prosent under samme måned i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Han sier salget hittil i år ligger 8 prosent under fjoråret. Fordelt på de ulike boligtypene, viser tallene at salget av småhus så langt i år ligger 16 prosent under, leiligheter 4 prosent under og salget av eneboliger ligger 9 prosent under fjoråret, fortsetter han.

– De siste 12 månedene er det solgt 26.320 boliger. Dette er 20 prosent under nivået for et år siden, sier Jæger.

Også oppstarten med bygging av nye boliger ligger merkbart bak nivået fra ett år tilbake. Det siste året er det startet bygging av 28.496 boliger. Dette er 15 prosent under nivået for et år siden. Mest tilbake er bygging av småhus med 21 prosent mindre enn i fjor. For eneboliger er tilsvarende tall 19 prosent og for leiligheter 6 prosent.

(©NTB)