Rødgrønt flertall på TV 2-måling

Senterpartiet går mest fram og sikrer rødgrønt flertall på TV 2s partimåling for desember. Høyre går tilbake med 2,1 prosentpoeng og er partiet med størst fall.
innenriks

Målingen fra Kantar TNS er gjennomført etter at all støyen i KrF hadde lagt seg. Høyre får en oppslutning på 24,7 prosent, noe som er en nedgang på 2,1 prosentpoeng siden forrige måned. Fremskrittspartiet får støtte fra 13,9 prosent av velgerne, 0,1 prosentpoeng tilbake siden forrige måling.

Regjeringspartner Venstre går derimot merkbart fram med 1,3 prosentpoeng, men er fremdeles under sperregrensen med 3,6 prosents oppslutning. Kristelig Folkeparti ligger stille på målingen med en oppslutning på 3 prosent og er i likhet med Venstre under sperregrensen.

Arbeiderpartiet går tilbake med 0,2 prosentpoeng og får tilslutning av 27,4 prosent av velgerne. Også for SV går det tilbake, med 0,9 prosentpoeng til en oppslutning på 6,3 prosent.

Senterpartiet gjør derimot et lite byks på målingen på 2,9 prosentpoeng. Partiet får 11,8 prosents oppslutning.

Skulle Ap, SV og Sp dannet regjering på dette grunnlaget, ville de fått 86 mandater og flertall. Med støtte fra Miljøpartiet De Grønne, som går fram 0,6 prosentpoeng og får 2,8 prosent av velgerne, og Rødt, som ligger stille på 4,6 prosent fra forrige måling, ville de gitt et klart rødgrønt flertall i Stortinget.

Kantar TNS gjennomførte målingen for TV 2 med personlige telefonintervjuer av 968 personer. 74,6 prosent oppga partipreferanse (4,6 prosentpoeng færre enn i november). Feilmarginen er fra 1,2 – 3,2 prosentpoeng.

(©NTB)