To menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo 17. mai

To menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på Egertorget i Oslo 17. mai.

To menn ble onsdag pågrepet av politiet etter at en person ble påført stikkskader i magen på Egertorget i Oslo 17. mai. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

innenriks

– I forbindelse med drapsforsøk på Egertorget 17. mai, har politiet i kveld pågrepet to menn siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. De er i 20- og 30-årene, norske statsborgere og kjent for politiet fra før. Politiet utelukker ikke flere pågripelser. De skal avhøres i morgen, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Offeret er en 27 år gammel mann som ble stukket i magen på kvelden på nasjonaldagen. Mannen har forklart til politiet at han ikke kjente de antatte gjerningspersonene.

– Slik saken fremstår nå, så er fornærmede et tilfeldig offer, sier Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo, til Aftenposten.

– Planen er nå å avhøre de to pågrepne på torsdag. Motivet vil være sentralt i den videre etterforskningen, sier Solem.

Vaktleder Arne Caspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt opplyste til Aftenposten lørdag at det ikke dreide seg om et ransforsøk og at 27-åringen har sagt at det ikke var noen grunn til at han skulle bli knivstukket.

Det ble opplyst at de antatte gjerningspersonene var to menn og en kvinne. 27-åringen forklarte at han snakket med de tre og at han deretter ble angrepet med det han mener var en kniv.

Politiet fikk melding om hendelsen på Egertorget i Oslo klokken 21.52 på kvelden, og har blant annet gått gjennom video fra overvåkingskameraer i området.

Noen timer etter hendelsen opplyste politiet til NTB at offeret var utenfor livsfare.

(©NTB)