Politiet: Liket som ble funnet i et hus i Kvæfjord var et prematurt foster

Levningene som ble funnet i et bolighus i Kvæfjord i Troms, er et foster, opplyser politiet. Hvem som har født barnet er ukjent.

Levningene som ble funnet i et bolighus på Borkenes i Kvæfjord, er et foster som er født for tidlig, ifølge politiet. Foto: Håkon Wikan / NTB scanpix 

innenriks

Etterforskningen tyder på at fosteret har vært dødt i flere år, og kan ha ligget gjemt der like lenge, opplyser politiet i Harstad i en pressemelding.

– Levningene er obdusert, men politiet venter på en endelig obduksjonsrapport, sier politistasjonssjef Frank Magne Sletten i Harstad til NTB.

Det døde fosteret ble funnet 3. oktober i forbindelse med oppussingsarbeid i huset, som ligger på Borkenes i Kvæfjord. Politiet har etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall.

– Vi etterforsker saken videre. Dette kan være alt fra en kriminell handling til en personlig tragedie, sier Sletten.

– Målet er å finne ut hva som har skjedd og om det har skjedd en straffbar handling, sier politistasjonssjefen til Harstad Tidende.

Boligeieren har sagt til NRK at familien hans har bodd i huset på Borkenes siden 1990-tallet. Også tidligere eiere er kontaktet, men Sletten sier at funnet ikke nødvendigvis knyttes til personer som har bodd i huset.

Prøver er sendt til Oslo universitetssykehus, og politiet håper dette skal gi svar på den dødes identitet. Det vil fortsatt ta noen dager før politiet får svar på disse analysene, ifølge Sletten.

Vitner er avhørt og politiet har gjennomført undersøkelser på funnstedet. Politiet har ingen mistenkte i saken så langt.

(©NTB)