Snøfall i sør og øst førte til store forsinkelser i trafikken

Vinterens første snøfall førte til glatte veier og store problemer i trafikken på Østlandet fredag ettermiddag og kveld.

Tett trafikk på E18 gjennom Bærum fredag formiddag, der snøvær førte til glatte veier. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix 

innenriks

– Vi får fortsatt meldinger om enkelte små uhell, men det ser ut til at det meste har løst seg opp etter at det har blitt strødd de fleste steder, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 20-tiden.

– Tidligere i ettermiddag var det imidlertid veldig utrivelig enkelte steder, sier Grøttum.

Budstikka meldte fredag kveld om lange køer på E18 vestover ut av Oslo.

– Det er ikke stillestående kø, men den er saktegående, sier Grøttum.

Skolebusser kolliderte

Politiet i Oslo fikk fredag formiddag mange meldinger om svært glatte veier, også på hovedfartsårene.

To busser med skolebarn kolliderte ved Halsbukta på Nesøya i Asker like etter klokka 15.30 fredag. Barna ble sperret inne i bussene etter kollisjonen, men ingen ble fysisk skadd, skriver Budstikka. – Som alle andre steder i distriktet, er det såpeglatt på stedet, opplyste politiet. Statens vegvesen saltet og strødde gjennom dagen. Vegtrafikksentralen øst meldte fredag ettermiddag at «alt av mannskap» var ute og jobbet for å hindre trafikkuhell.

Seks til legevakt

Seks biler var involvert i en kjedekollisjon på Røykenveien ved Bondi i Asker fredag ettermiddag. Ingen personer ble skadd, men det ble materielle skader på bilene som var involvert. Veien var stengt etter kollisjonen, men åpnet igjen ved 16.30-tiden.

E18 ble i en periode stengt ved Kråkstad utenfor Ski etter at tre biler var innblandet i et uhell ved 13-tiden. Det ble ikke meldt om alvorlige personskader.

En personbil og en minibuss med elleve passasjerer frontkolliderte i Vestby fredag ettermiddag. Totalt seks personer ble fraktet til legevakt for sjekk, skriver Østlandets Blad. – Det er ikke snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til Vestby Avis.

Ikke ventet store mengder snø

Også i Agder var det snø i lufta, og politiet minnet om hvor viktig det er med gode dekk på bilen.

Ifølge værvarslene skal det fortsette å snø mange steder både fredag kveld og lørdag formiddag, men ikke i store mengder. Meteorologene har likevel sendt ut farevarsel.

Fra fredag formiddag til lørdag kveld er det varslet sludd og snø, lokalt 5–10 centimeter i Vestfold, Østfold, Buskerud, Oslo, Akershus og Hedmark.


(©NTB)