To menn i varetekt, siktet for drapet i Sola

To av de tre siktede mennene i 20-årene som er siktet for å ha drept en mann i Sola, erkjenner befatning med drapet. Begge ble torsdag varetektsfengslet.

En mann ble funnet død på en strand i Sola kommune mandag. Tre menn er siktet for drap eller medvirkning. Torsdag ble en bil hentet opp av sjøen i forbindelse med saken. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix  

To menn ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept eller medvirket til å drepe en mann i Sola. Onsdag ble mannens bil heist opp av sjøen i Ølberg havn. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix 

innenriks

– De to har erkjent i avhør at de var involvert, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt.

Politiet fikk medhold i sin begjæring om fire uker med to uker i full isolasjon for begge i Stavanger tingrett torsdag. Alle tre vil bli underlagt prejudisiell observasjon, ifølge Stavanger Aftenblad.

Mennene er alle bosatt i Rogaland og kjent for politiet fra før.

Undersøker tilregnelighet

Advokat Per Holter-Andersen representerer en av de to, en 22 år gammel mann fra Forsand.

– Han gjennomførte et lengre avhør i går kveld, hvor han knytter seg til gjerningen. Men han har ikke tatt endelig stilling til spørsmålet om straffskyld, sa Holter-Andersen til VG torsdag.

Advokat Knut Lerum forsvarer den andre av de to som ble fengslet torsdag, en 23 år gammel mann fra Klepp.

– Min klient erkjenner delvis de faktiske forholdene, men ikke straffskyld. Han har forklart at han har tatt lovlig utskrevne medikamenter og at disse har påvirket noe i hodet hans, sier Lerum til Stavanger Aftenblad.

Observasjonen av de tre skal avklare hvorvidt de var strafferettslig tilregnelige i gjerningsøyeblikket.

Nytt fengslingsmøte fredag

Fengslingsmøtet for den tredje siktede utsettes til fredag.

– Årsaken til dette er at vi trenger mer tid for å sjekke vedkommende inn eller ut av saken. Han skulle opprinnelig i fengslingsmøte klokka 12 i dag, sier Berge.

Mennene er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en 44 år gammel mann ble funnet drept mandag. Onsdag ble bilen hans heist opp fra sjøen i Ølberg havn, rundt halvannen kilometer fra der 44-åringen ble funnet med brannskader på en bålplass ved Regestranden.

Gjennomgang av elektroniske spor står nå sentralt i etterforskningen. Bilen undersøkes med kriminalteknisk bistand fra Kripos. Politiet har ennå ikke mottatt obduksjonsrapporten.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om hendelsesforløp eller motiv. Vi arbeider også med å avklare eventuell relasjon mellom de siktede og avdøde, sier politiadvokat Lars Ole Berge.


(©NTB)