Nkom om ESAs milliardgebyr til Telenor: – Ikke overraskende

Etaten Nkom er ikke overrasket over ESAs milliardgebyr til Telenor og kaller teleselskapets handlinger for alvorlig misbruk av dominerende markedsstilling.

EFTAs overvåkingsorgan ESA har ilagt Telenor en milliardbot for misbruk av dominerende stilling i det norske mobilmarkedet. – Ikke overraskende, konkluderer Nkom. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

innenriks

– Nkom har fulgt saken siden ESA startet arbeidet i 2012, og vi er ikke er overrasket over ESAs konklusjon, sier fungerende direktør John-Eivind Velure i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

Den statlige etaten Nkom, som blant annet regulerer og overvåker telekommunikasjonssektoren, mener at Telenor med sin sterke stilling i markedet må ta et særlig ansvar for å hindre konkurranseproblemer.

– Nkom ser alvorlig på Telenors misbruk og konsekvensene dette har hatt for det norske mobilmarkedet, skriver etaten.

Efta-tilsynet Esa ila tirsdag Telenor et gebyr på 1,2 milliarder kroner for å ha misbrukt sin markedsmakt. Teleselskapet anker vedtaket.

– Vi registrerer at Telenor vil anke ESAs vedtak til Efta-domstolen. Det vil derfor gå noe tid før endelig punktum kan settes i saken, sier Velure.

Tilsynsorganet ESA konkluderte med at telekomgiganten i årene 2008–2012 brukte sin posisjon i grossistmarkedet til å prise tjenester slik at utfordrerne ville tape penger på å selge mobilt bredbånd til nettbrett og bærbare PC-er.

(©NTB)