To personer på Svalbard testet negativt etter Hurtigruten-tur

To personer på Svalbard testet negativt for covid-19 etter at de hadde vært om bord på Hurtigrutens ekspedisjonsskip Roald Amundsen. De testes igjen mandag.

Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen ligger ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

innenriks

Ifølge assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl befinner de to seg på en hytte på Spitsbergen. De skal ikke ha vært i noen av bosetningene på Svalbard etter at de var om bord på MS Roald Amundsen denne uken

Elvedahl forteller at de to ble satt av ved hytta tirsdag morgen og har hatt tilhold der siden. De skal ikke hatt symptomer på smitte.

– De monitoreres nå videre fram til en ny test rutinemessig skal tas mandag, opplyser Elvedahl i en pressemelding lørdag kveld.

En lege ble fløyet med helikopter fra Longyearbyen for å gjennomføre testene, og videre oppfølging vil skje i samarbeid med Folkehelseinstituttet (FHI).

Både mannskapet og passasjerer på et skip som var i kontakt med de to på hytta torsdag, ligger nå for anker utenfor Longyearbyen.

– De får ikke gå i land på Svalbard før vi vet at det ikke er smitte om bord, sier Elvedahl.

Så langt er 36 ansatte og én passasjer koronasmittet i forbindelse med to seilaser på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen den siste tiden. Samtlige passasjerer og besetningsmedlemmer er satt i karantene.

(©NTB)