De første testene av Hurtigruten-passasjerer i Tromsø er negative

Tromsø kommune har fått svar på elleve koronaprøver fra passasjerer på Hurtigrutens skip MS Roald Amundsen. Alle er negative.

I TROMSØ: Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten ligger ved kai i Tromsø.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

innenriks

Kommunen venter på ytterligere prøvesvar i løpet av ettermiddagen, skriver de i en pressemelding.

Det blir tatt ytterligere prøver av passasjerene som er i karantene i Tromsø kommune i løpet av søndagen. I løpet av ettermiddagen vil Tromsø kommune og Hurtigruten ha en felles pressekonferanse om saken.

Rundt 40 av de 386 passasjerene fra de to siste seilasene med skipet befinner seg fortsatt i Tromsø. De øvrige befinner seg i 68 andre kommuner. Til sammen 36 besetningsmedlemmer og én passasjer fra seilasene er bekreftet smittet av koronaviruset.