FHI: Ikke overraskende med enkelte tilfeller av koronasmitte for andre gang

FHI tar forbehold om en sykehjemsbeboer i Oslo kommune har blitt koronasyk for andre gang, men sier det ikke vil være overraskende om det skjer.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold sier det ikke har vært mange tilfeller der personer er blitt smittet av koronaviruset to ganger under pandemien. Foto: Fredrik Hagen / NTB 

innenriks

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier det internasjonalt bare er rapportert om en håndfull tilfeller der personer har fått påvist smitte av koronaviruset to ganger. Lørdag kom det melding om at en sykehjemsbeboer i Oslo har fått påvist viruset for andre gang.

– Det er foreløpig altså ikke rapportert om mange tilfeller av dette. Vi har ingen tilfeller av bekreftet reinfeksjon i Norge, men det er ikke overraskende om vi får enkelte tilfeller også her, sier Line Vold til NTB lørdag ettermiddag.

Hun legger til at FHI må undersøke viruset med en helgenomekvensering, altså en full kartlegging av virusets arveanlegg, for å bekrefte om det virkelig er reinfeksjon hos pasienten.

(©NTB)