Leirstein støtter uttalelse fra høyreekstrem aktivist

Oslo (NTB): I et intervju med Klassekampen stiller Frp-topp Ulf Leirstein seg bak uttalelser fra en kjent norsk høyreekstrem aktivist som har sagt at «islam gradvis spiser opp vestlige verdier».
innenriks

Stortingsrepresentanten som er andre nestleder i partiets stortingsgruppe og fraksjonsleder for Frp i justiskomiteen, har den siste uka fått kritikk både fra sitt eget parti og fra Arbeiderpartiet etter at han trykket «Liker» på Facebook på et innlegg der Ap-politiker Hadja Tajik ble sjikanert for sin muslimske bakgrunn.

Det er ikke første gang at Leirstein har likt kontroversielle uttalelser på Facebook. Han har den kjente høyreekstreme aktivisten Ronny Alte blant sine 4.500 venner, men sier at han 4.500 venner på Facebook uten at han nødvendigvis er enig med disse i alt.

Konfrontert med en bloggpost fra Alte der han skriver at «islam gradvis spiser opp de vestlige verdiene», sier Lerstein til Klassekampen at han stiller seg bak den uttalelsen.

– Jeg tror vel alle som følger med i verdensbildet om dagen har fått med seg at ekstrem islam er en trussel i enkelte deler av verden, sier Leirstein.

Lerstein har også likt et bilde postet på Facebook som viser vikinger foran et norsk flagg og med en klar høyreekstrem tekst. (©NTB)