Fylkesnemnda gir foreldrene medhold i bortføringssaken

Kongsvinger (NTB): Fylkesnemnda for barnevernssaker har bestemt at de to bortførte søstrene fra Kongsvinger skal tilbakeføres til sine foreldre.

De to søstrene ble bortført av maskerte menn fra Austmarka barne- og ungdomsskole utenfor Kongsvinger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix 

innenriks

Advokat John Christian Elden, som representerer barnas far Mansur Mahashev (43), bekrefter at han har fått et nytt vedtak fra Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus, melder Dagbladet.

Faren er etterlyst for å ha bortført sine to biologiske døtre på 6 og 8 år fra fosterhjemmet på Austmarka utenfor Kongsvinger 10. juni. 43-åringen er fortsatt etterlyst internasjonalt, mens jentenes biologiske mor er i Norge.

Fylkesnemnda for barnevernssaker i Oslo og Akershus har enstemmig kommet til at kommunens forslag om å overta omsorgen for de to jentene ikke skal tas til følge fordi vilkårene for omsorgsovertakelse ikke er oppfylt.

I en tekstmelding til NRK skriver politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt at hun ennå ikke har sett vedtaket.

«Politiets etterforskning av handlingene på stedet vil imidlertid uansett ikke påvirkes av Fylkesnemndas avgjørelse av hvem som skal ha omsorgsretten for barna», skriver hun blant annet. (©NTB)