Tah inn i Tysklands EM-tropp

Évian-les-Bains (NTB-DPA): Jonathan Tah fra Leverkusen ble onsdag hentet inn i Tysklands EM-tropp for å erstatte skadde Antonio Rüdiger.

Joachim Löw valgte Jonathan Tah som ny spiller i Tysklands EM-tropp etter at Antonio Rüdiger ødela korsbåndet. Foto: Denis Balibouse, Reuters / NTB scanpix 

sport

Den 20-årige midtstopperen har én eneste landskamp og var ikke i Joachim Löws bruttotropp på 27 spillere, men han ble kalt inn som erstatter etter at Rüdiger ødela korsbåndet i en duell med Thomas Müller under trening.

– Dere kan se meg slite, men dere vil aldri se meg gi opp. Takk for all støtte, tvitret Rüdiger, som blir borte fra banen et halvt års tid.

Roma-spilleren var ventet å danne stopperpar sammen med Jérôme Boateng inntil Mats Hummels er spilleklar etter sin skade. Hummels er med i troppen, men sliter med en vond legg og blir iallfall ikke klar til åpningskampen mot Ukraina.

Tah har ikke deltatt på landslagets samling før EM, men Löw sier at han er sikker på at unggutten snart vil være klar til å prestere.

– Jeg ville ha en direkte erstatter. Jonathan har vært i troppen før, og han har holdt treningen ved like på egen hånd, sa Löw etter å ha kalt Tah hjem fra ferie i Miami. (©NTB)