Herlovsen til kinesisk fotball

LSK Kvinner har solgt spissen Isabell Herlovsen til kinesiske Jiangsu Suning. Hun blir tidenes dyreste norske kvinnelige fotballspiller gjennom tidene.

Isabell Lehn Herlovsen fortsetter karrieren i Kina. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

sport

Herlovsen blir den dyreste norske kvinnelige fotballspilleren i historien, skriver Romerikes Blad. LSK Kvinner skal sitte igjen med over en halv million kroner. Spissen kan også vente seg millionlønn og privatsjåfør i Kina, ifølge avisen.

– Jeg har vært veldig lysten på å komme meg ut igjen. Det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. De økonomiske betingelsene er bra, men jeg gjør ikke dette for pengenes del. Dette blir en fantastisk utfordring, både på og utenfor banen, sier Herlovsen til rb.no.

Nei til landslaget

Samtidig betyr overgangen nei til landslagsspill i 2017.

– Ja, slik blir det. Jeg har lyst til å konsentrere meg fullt og helt om klubbfotball. Dessuten er det veldig langt fra Kina til Europa, påpeker hun.

LSK Kvinner bekrefter selv overgangen på sitt eget nettsted torsdag.

– LSK Kvinner bekrefter at Isabell Herlovsen er solgt til den kinesiske klubben Jiangsu Suning FC. Etter seks fantastiske sesonger skiller Isabell og LSK Kvinner nå lag, skriver de gule- og svartkledde i en uttalelse.

– Vanskelig å erstatte

Herlovsen (28) er klubbens mestscorende i eliteserien. Hun kan vise til imponerende 100 scoringer på 108 seriekamper.

– Isabell ønsket nye utfordringer. Hun vil gjerne prøve seg i en ny liga. Hun er en goalgetter i verdensklasse, og det blir svært vanskelig å erstatte henne, uttaler hovedtrener Hege Riise.

Herlovsen kom til LSK Kvinner i 2011. 

(©NTB)