Bjørgen har ikke gitt opp OL-sprinten

Marit Bjørgen (37) opptrådte nesten som en nyforelsket sprintløper etter NM-gullet på Gåsbu lørdag.

Marit Bjørgen vant NM-sprinten foran Kathrine Harsem. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

sport

Gullet var hennes 22. i NM-sammenheng, og den ga henne kongepokal i tillegg.

Bjørgen var usikker helt til det siste om hun skulle stille start eller ikke, men hun visste også at hun måtte det om hun i det hele tatt skulle komme i betraktning til OL-sprinten.

Hun har ikke bestemt seg for om det blir sprint på henne i Pyeongchang, men hun holder i hvert fall døra vidåpen.

– Det er en vanskelig vurdering, men utenom denne konkurransen så har det ikke vært så veldig bra. Hvis jeg ikke hadde fått til en bra sprint i dag, så ville det i hvert fall vært uaktuelt med sprint i OL. Jeg var i tvil om jeg skulle gå i dag, men jeg har ikke gitt opp OL-sprinten helt. Det blir en helhetsvurdering som det blir opp til trenerne å ta. Jeg har også lyst til å gå lagsprinten i OL. Maiken (Caspersen Falla) ligger nok veldig godt an der.

Blid

Sist gang Bjørgen vant en klassisk sprint i NM var i 2010. Hun var svært fornøyd med egen prestasjon og mente at hun hadde gått en av sine beste sprinter siden 2015-sesongen.

– Nå ska trenerne Roar (Hjelmeset) og Sjur Ole (Svarstad) ta ut laget til OL-sprinten, og så får vi se om jeg er en av de fire. Jeg må uansett føle om jeg er god nok til en finaleplass. Er jeg ikke det, spørs det om jeg heller må konkurrere i de distansene der jeg har mulighet til det. Det var et positivt løp i dag, mente Bjørgen.

Valg

Landslagstrener Roar Hjelmeset mente at både Bjørgen og sølvvinner Kathrine Harsem presterte gode løp. Silje Øyre Slind tok for øvrig bronsen.

– Dette har betydning for OL siden øvelsen er veldig relevant med tanke på at det er klassisk sprint i OL. Vi får tenke litt og se hva vi ender opp med, sa Hjelmeset.

– Er det veldig opp til Marit selv om hun vil gå sprinten i OL?

– Sprint er den øvelsen vi har prestert dårligst på denne sesongen. Jeg føler at vi har fem stykker som har prestert bra på distanse, mens det er få som har vært i finaler i sprint. Om Marit går veldig. veldig fort i et OL og hun føler at sprint er noe hun er klar for, så skal vi i hvert fall lytte til henne. Det er ikke dermed sagt at hun blir tatt ut til en sprint. Det kan godt hende at også Kathrine Harsem er i en OL-tropp. Vi har valget fram til sprinten i OL starter, sa Hjelmeset.

Hvis det ender med at Marit Bjørgen ikke går OL-sprinten, er det høyst trolig NM-sølvvinner Kathrine Harsem som kommer inn som fjerde kvinne.

De tre øvrige som går sprinten er Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.


(©NTB)