Hoppsjefen etter to norske OL-medaljer: – Tidenes renn i normalbakke

Clas Brede Bråthen fryder seg over to norske medaljer i første OL-hopprenn i Pyeongchang. Hoppsjefen kan ikke huske å ha sett et bedre renn i normalbakke.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen gleder seg over sterk norsk innsats i OL. Her avbildet i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

sport

Johann André Forfang og Robert Johansson kapret både sølv og bronse i hopp liten bakke i Pyeongchang. Andreas Wellinger fra Tyskland vant OL-rennet. Forfang landet på 106 og 109,5 meter, mens Johansson hoppet 100,5 og 113,5 i kulden i Pyeongchang.

– Det føles uvirkelig, men heldigvis er det virkelig. Jeg er stum av beundring for den gjengen med hoppere vi har med her. Og mange av de andre viste også fantastisk skihopping, sa Bråthen til pressen etter rennet.

– Dette var tidenes renn i normalbakke, det mener jeg er viktig å få fram. Det har aldri blitt levert mer spektakulær skihopping enn dette. Lengdene her i dag slår lengdene i OLs storbakke i 1984, kanskje til og med i 1988. Det sier vel det meste. Guttene hopper helt utpå flat mark og setter nedslag, legger han til.

Han mener prestasjonene er spesielt sterke på grunn av det kalde været.

– Jeg har aldri vært med på noe kaldere enn dette. Jeg har vært på Finnmarksvidda på påskeferie i minus 30 grader, men det var for rene badstua å regne sammenlignet med dette, sier Bråthen.

Han ser lyst på fortsettelsen i vinterlekene.

– Vi liker jo å tenke at vi er best i de store bakkene. Så kommer vi hit til liten bakke og er så til de grader med å dominere. Vi har tre mann blant de seks beste. Og så må vi ikke glemme at vi stiller et lag med bare OL-debutanter. Det er helt rått, sier hoppsjefen.

(©NTB)