Kanonopphold for Johansson i OL

Robert Johansson smilte igjen bredt i barten da han mottok sin andre OL-bronse.

Robert Johansson ble bare slått av gullvinner Kamil Stoch og tyske Andreas Wellinger i lørdagens storbakkerenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

sport

– Det er fantastisk. Det har vært et kanonopphold for meg i Pyeongchang. Jeg har følt meg så bra og kom så bra i gang, og det blir egentlig bare bedre og bedre. Jeg bygger mer og mer selvtillit, og det er en spesiell følelse, strålte Johansson.

Han innledet OL med bronse i normalbakken. Søre Ål-hopperen fulgte opp med tredjeplass i lørdagens storbakkerenn. Johansson, som tidligere har slitt med sykdom, har ikke vært på pallen i vinterens verdenscup.

Mandag er de norske hopperne favoritter i lagkonkurransen.

– Vi håper det (blir en tur til på medaljeseremoni). Vi har helt klart et sterkt lag. Vi gleder oss veldig til å hoppe. Det har gått bra for oss tidligere i vinter, men vi trenger en bra dag for alle mann, sa Johansson til NTB.

Det er kun i skiflyging at de norske hopperne er blitt slått i lagkonkurranse denne sesongen.

– Folk ser på oss som gode. Vi har gode muligheter, men Polen og Tyskland har kommet mer og mer utover i sesongen. De blir sterke, sterke konkurrenter, poengterte Johansson.

På skole med Tiril

Det er norsk medaljerush i Pyeongchang-OL.

– Jeg følger med på alt. Veldig kult, spesielt med Tiril Eckhoff, som jeg gikk i klasse med på videregående. Det er gøy at hun lykkes. Jeg får med meg alle medaljer til Norge. Det er tøft å se sin egen nasjon gjøre det så bra, sa Johansson.

For ett år siden fortalte Johansson om hvordan mange år med motgang og sykdom var nær ved å få ham til å legge opp:

– Jeg er veldig glad for at jeg aldri valgte å legge opp. Jeg var veldig nær å gi meg. Jeg gikk nesten hele forrige vinter og stanget hodet i veggen. Jeg fikk ingen resultater. Da jeg var på kontinentalcuprenn i Slovenia rett før Vikersund, ringte jeg hjem til far. Da sa jeg at jeg var usikker på om jeg «gadd dette mer». Uansett hva jeg gjorde, gikk det ikke min vei, sa Johansson.

Energien kom tilbake

Pappa Gorm Johansson hadde noen gode råd på telefonen.

– Han fikk tatt den praten han pleier å ta med meg, og han klarte å overbevise meg om å komme hjem til Norge, få noen gode dager med trening og tenke litt på hvor gøy det faktisk er å hoppe på ski.

– Plutselig løsnet det bare. Jeg klarer ikke beskrive det, men energien var bare tilbake i kroppen over natten. Jeg fikk fire gode økter og ble tatt ut til verdenscup i Vikersund. Da jeg dro til Vikersund, sa jeg til meg selv at «får du gode resultater her, da tar du ett år til», sa Johansson.

Et hopp på 231 meter i skiflygingsbakken i Vikersund fikk Robert Johansson på andre tanker.

Derfor er det ikke så rart at hopperen med den elegante hopperen smilte ekstra bredt under søndagens medaljeseremoni.


(©NTB)