Dopingtatt russisk curlingspiller dropper CAS-anke

Den russiske curlingspilleren Alexander Krusjelnitskij, som mistet OL-bronse for doping, dropper å anke sin fireårige utelukkelse til Idrettens voldgiftsrett.

Alexander Krusjelnitskij og kona Anastasia Bryzgalova jubler etter seieren i OL-bronsekampen mot Kristin Skaslien (til h.) og Magnus Nedregotten. Russeren har nå droppet planene om å anke utelukkelsen han ble ilagt etter at en positiv dopingprøve kostet dem bronsemedaljen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

sport

Det meldte hans agent Andrej Mitkov fredag.

– I går besluttet han å avbryte prosessen med å anke saken inn for CAS. En dag vil han kanskje forklare hvorfor, sa Mitkov, som tidligere hadde stått fram med bønn om økonomisk hjelp i ankeprosessen.

Russlands curlingforbund har hele tiden framholdt at det ikke var håp om at anken ville føre fram.

Krusjelnitskij vant bronse med kona Anastasia Bryzgalova i mixed double, men medaljen gikk til norske Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien da russerens dopingprøve var positiv på meldonium.

Krusjelnitskij hevdet at han var utsatt for sabotasje, men kunne ikke peke på hvem som skulle ha gjort det. I desember ble han utestengt i fire år, og dermed kan han ikke være med i neste OL.

(©NTB)