Åsane nærmer seg retur til 1. divisjon i fotball

Åsane slo Kvik Halden 4-1 sammenlagt i kvalifiseringen til 1. divisjon fotball. Opprykket blir klart om de slår Notodden over to kamper.

Joakim Hammersland scoret to mål da Åsane slo Kvik Halden 2-1 lørdag. Bergenslaget er dermed videre i kvalifiseringen til 1.-divisjon med 4-1 sammenlagt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix 

sport

Med 2-0-ledelse fra første oppgjør ble det veldig komfortabelt for Åsane da Joakim Hammersland stakk gjennom forsvaret og enkelt satte inn 1-0 for bergenslaget etter fem minutter i det andre oppgjøret lørdag.

Da måtte Kvik Halden ha fire mål for å avansere, noe som skulle vise seg å bli for tøft. I stedet vant Åsane 2-1.

– Vi fikk et tidlig mål, og det preget kampen. Det var helt etter planen vår. Da det målet kom, fikk vi roen, sa Åsane-trener Morten Røssland til Nettavisen etter kampen.

Kevin Krans utlignet like etter pause, men Hammersland sikret 2-1-seieren og 4-1 sammenlagt med sitt andre for dagen kvarteret før slutt.

Kvik Halden fikk sjansen til å pynte ytterligere på resultatet da de fikk straffespark rett før slutt. Keeperdebutant Thomas Skjødt Johansen prøvde seg med på en frekk variant da han skjøt i mål rett etter å ha lagt ballen ned på straffemerket, men det endte med annullert mål, frispark til Åsane og gult kort til Johansen.

Åsane er med det enkelt videre til neste runde i kvalifiseringen. Der venter Notodden som endte på kvalikplassen i 1.-divisjon etter tap i siste runde mot Start. Åsane åpner på bortebane den 13. november, før returkampen spilles på Åsane Idrettspark søndag 17. november.

– Det blir nok en gang en tøff oppgave for oss. Vi er gode på hjemmebane, og vet at vi scorer mange mål på bortebane. Så vi skal absolutt bite fra oss, selv om vi ikke er favoritter, sa trener Røssland om sjansene til å vinne de avgjørende kvalifiseringskampene.

Åsane rykket ned fra 1.-divisjon forrige sesong etter å ha tapt mot KFUM Oslo i kvalifiseringen. Kvik Halden er nyopprykket fra 3.-divisjon.

(©NTB)