Reiten med perlemål da Norge slo Belgia 2-0

Etter at Norge markerte støtte for menneskerettigheter før kampen, viste Guro Reiten fram frisparkfoten. Lisa-Marie Utland scoret også i 2-0-seieren mot Belgia.

Guro Reiten (t.h) scoret et flott mål på frispark i torsdagens seier mot Belgia. Foto: Francisco Seco / AP / NTB 

sport

Laget fulgte dermed herrenes eksempel. Også gutta til Ståle Solbakken markerte under VM-kvalifiseringen i mars. Mens herrelandslaget stilte med T-skjorter, holdt kvinnene opp hendene slik at det stavet «human rights».

Norge måtte klare seg uten både stopper Maria Thorisdottir og Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen. Det la ingen demper på det norske laget.

Perlemål

Etter 40 minutter viste Reiten fram venstreslegga da hun bøyde et frispark fra rundt 20 meter i hjørnet.

Norge hadde skapt få sjanser før scoringen, men Belgia-keeper Justien Odeurs var sjanseløs på frisparket som sendte Norge i ledelsen. Belgia hadde flere gode sjanser før scoringen.

Etter kampen sa målscoreren til fotball.no at hun fikk et godt utgangspunkt før målet.

– Det var et frispark i perfekt posisjon for meg, sa Reiten

– Standarden er satt, fortsatte målscoreren.

Etter hvilen kom Norge ut med ny energi etter Reitens mål, og dominerte den andre omgangen.

Etter 52 minutter var Karina Sævik svært nær å sende Norge opp i 2-0, men ballen var centimeter unna å gå i mål via tverrliggeren. Minuttet senere var Amalie Eikeland igjen i nærheten for Norge, men keeper reddet forsøket fra Reading-spilleren.

Etter timen kom Belgia gjennom alene med Norge-keeper Cecilie Fiskerstrand, men England-proffen reddet med en flott beinparade, og det norske forsvaret fikk klarert.

Utland-mål

Drøyt halvveis inn i annen omgang sto det 2–0 til Norge. Ballen kom gjennom hele feltet, og Lisa-Marie Utland sto alene på bakerste stolpe og satte ballen i åpent mål.

Debutant Elisabeth Terland kom rundt på kanten og slo en hard pasning som ikke rørte noen i feltet. Utland fikk en enkel jobb med å sikre 2-0.

Landslagstrener Martin Sjögren synes laget startet begge omgangene bra, men at han merket forskjell.

– Det er ganske stor forskjell på de gode og dårlige periodene. Det kan kanskje forklares med at det er seks måneder siden sist vi var sammen og at vi har med en del nye spillere, sa treneren

Belgia styrte store deler av den første omgangen og hadde flere gode sjanser, men keeper Fiskerstrand sto en god kamp i mål for Norge, og reddet det som kom av farligheter.

Seieren kom i den første kampen siden oktober i fjor for de norske kvinnene. Da slo de Wales 1-0. Seieren markerte også den fjerde strake seieren for laget.

Neste kamp for Norge er mot Tyskland tirsdag. Tyskerne skal før det møte Australia lørdag.

(©NTB)