Lewandowski: – Vi fortjente mer

Robert Lewandowski scoret to ganger mot Sverige, men vil bli husket for den enorme trippelsjansen han misset da Polen røk ut av EM.

Robert Lewandowski applauderer polske tilskuere etter 2-3-tapet mot Sverige. Han sier at han ville byttet bort alle sine mål mot en plass i åttedelsfinalen. Foto: Kirill Kudrjavtsev, Pool via AP / NTB 

sport

– Vi har hatt uflaks i denne turneringen. Kanskje manglet vi kvalitet, men vi ga alt. Vi hadde mange sjanser, men utnyttet ikke mange nok av dem. Samtidig trengte rivalene våre ofte bare en halvsjanse for å få ballen i mål, sa han.

– Jeg var blant dem som sløste.

I første omgang mot Sverige nikket han to ganger i tverrliggeren med et sekunds mellomrom, mens den siste returen smatt mellom beina på ham.

– Tre mål i ett EM er personlig rekord, men det er ingen trøst. Jeg ville gi bort alle målene for en plass i cupspillet. Jeg synes laget fortjente mer. Kanskje ikke applaus, for vi er ute, men det vi fikk ut av kampene står ikke i stil med arbeidet vi la ned, sa han.

Lewandowski slo Gerd Müllers legendariske målrekord i Bundesliga med 41 seriemål for Bayern München i sesongen som nylig ble avsluttet.


(©NTB)