Smitten øker i den tsjekkiske OL-leiren: – Forstår ikke hvordan det kan skje

Fire utøvere er hittil rammet av koronautbruddet i Tsjekkias OL-tropp. Syklisten Michal Schlegel er siste tilskudd på lista.

Flere tsjekkiske OL-utøvere har testet positivt for korona. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB 

sport

Schlegel testet først positivt på en hurtigprøve. Deretter ble smitten bekreftet etter bruk av PCR, opplyser det tsjekkiske OL-laget.

Totalt har seks personer i Tsjekkia-leiren fått påvist korona. Fire av dem er utøvere. Landets statsminister Andrej Babis har omtalt situasjonen som en «skandale».

– Jeg liker ikke dette i det hele tatt. Jeg forstår ikke hvordan det kan skje, sier Babis.

Han går først og fremst til angrep på lagets OL-lege Vlastimil Voracek. Han er blant de smittende og dro til Tokyo uvaksinert.

– Vi jobber videre for å overbevise folk om å vaksinere seg. Det at legen ikke var vaksinert, er framfor alt urettferdig overfor utøverne, sier den tsjekkiske statsministeren.

Tidligere torsdag ble det kjent at sandvolleyballspilleren Marketa Slukova-Nausch hadde testet positivt. Det samme gjorde hennes mann og trener Simon Naush.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er virkelig skuffet, sier Slukova-Nausch.

Fra før har Pavel Sirucek (bordtennis) og Ondrej Perusic (sandvolleyball) fått konstatert koronasmitte.

Den tsjekkiske OL-sjefen Martin Doktor har satt i gang en undersøkelse av utbruddet.

– Situasjonen er alvorlig. Siden den oppsto, har vi prøvd vårt beste for å stoppe spredningen. Dessverre klarte vi ikke å hindre det fra å skje, sier han.

(©NTB)