Dette skjer i OL i dag

Dette er det viktigste som skjer i OL søndag 1. august:

Line Flem Høst i aksjon. Hun jakter medaljer søndag. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB 

Norge møter Frankrike søndag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 

Karsten Warholm løper semifinale på 400 meter hekk søndag. Foto: Lise Åserud / NTB 

Anders Mol og Christian Sørum spiller åttedelsfinale søndag. Foto: Heiko Junge / NTB 

sport

OL-golfen avsluttes

Viktor Hovland hadde en svak tredjedag av golfen og forsvant trolig ut av medaljekampen. Amerikanske Xander Schauffele leder foran det japanske hjemmehåpet Hideki Matsuyama. Sisterunden starter klokken 00.30, men Hovland slår ut fra 03.18. Kristian Krogh Johannessen går i gang 03.45.

Seilerne i aksjon

Flere nordmenn blir å se i seiling. Klokken 05.05 er det Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen i Nacra 17 (seilas 10-12), mens Hermann Tomasgaard skal i aksjon i Laser (medaljeseilas) 07.33. Anders Pedersen i gang i Finnjolle (seilas 9-10) fra 08.05, mens Line Flem Høst starter like etter medaljeseilaset i Laser Radial.

Skjebnekamp for håndballgutta

De norske håndballgutta møter Frankrike klokken 09.15. Taper Norge, og Brasil slår Tyskland med to mål eller til og med seks, faller det norske laget ned til 5.-plassen og vil være ute av OL. I dette scenarioet er det innbyrdes målforskjell som avgjør i oppgjørene mellom Norge, Tyskland og Brasil.

Med minst ett poeng er Norge sikret plass i kvartfinalen. Det kan gi 3.- eller 4.-plass i puljen som best. Norge går videre med tap dersom Brasil ikke tar mer enn et poeng mot Tyskland, mens Norge er også videre med tap om brasilianerne slår til med utklassingsseier. Mange scenarioer!

Warholm vs. Benjamin

Karsten Warholm og Rai Benjamin møtes til superduell allerede i semifinalen på 400 meter hekk. Rivalene er de to største gullfavorittene og løper i det første heatet 14.05. Begge bør ta seg greit til finalen så lenge de unngår feil.

Sandvolleyballduo i åttedelsfinale

Anders Mol og Christian Sørum møter Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen fra Nederland i åttedelsfinale fra 15.00. Den norske duoen har ikke sett brennheite ut så langt i OL, men pleier å ha et ekstra gir i sluttspill i mesterskap.

(©NTB)