Norges fotballkvinner cruiset til 3-0 over Kosovo: – Burde scoret en del flere mål

Et selvmål ble startskuddet på Norges komfortable 3-0-seier borte mot Kosovo i VM-kvalifiseringen. Julie Blakstad og Lisa-Marie Utland kom på scoringslista.

Så glad ble Julie Blakstad etter å ha scoret for Norge i to kamper på rad. Foto: Nikola Krstic / NTB 

sport

Som ventet ble det ikke en vill overkjøring lik den Norge hadde mot Armenia sist uke. Da ble det 10-0-seier på Ullevaal stadion. Kosovo framsto langt mer organiserte, men var ikke i nærheten av å sette det norske laget på store prøver.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3-0. Noen dager er det litt stang ut, sa Caroline Graham Hansen til NRK etter kampen.

Allerede etter fire minutter kunne Amalie Eikeland ha blitt kreditert sitt fjerde landslagsmål. Hun styrte en keeperretur mot mål, men linjedommeren mente at ballen aldri var helt over streken. TV-bildene tydet på noe annet.

Tidlig borteledelse skulle det uansett bli i Pristina. I det tolvte minutt brøt Frida Maanum på midten og spilte kjapt videre til Guro Reiten, som fra venstre la inn lavt i boksen. Der ble Viola Avduli presset til å sette ballen i eget nett.

Scoret igjen

Førsteomgangen ble preget av litt norsk slurv. 2-0-målet kom da Julie Blakstad i det 35. minutt gikk på et godt løp og løftet foten på Eikelands innlegg fra høyrekanten. Med det tok Rosenborg-profilen seg opp i to mål for Norge. Det første kom mot Armenia.

Flott spill banet vei for 3-0 etter pause. Uselvisk vippet Maanum ballen forbi keeper og fant Lisa-Marie Utland på åpent mål. Det var veteranens 24. scoring med flagget på brystet.

Norge hadde muligheter til å vinne med større sifre. Mot slutten avsluttet Vilde Bøe Risa over mål fra kloss hold.

Maanum-smerter

Landslagssjef Martin Sjögren gjorde tre endringer på laget som spilte sist. Eikeland, Utland og Ingrid Syrstad Engen erstattet henholdsvis Emilie Haavi, Karina Sævik og Risa.

På overtid måtte Maanum ha hjelp for å komme seg av banen etter en tøff duell med Kosovos målvakt. Arsenal-spilleren hadde tydelig vondt og ble erstattet av Heidi Ellingsen.

Norge får tøffere motstand i oktober. Da venter Polen (borte) og Belgia (hjemme). Det skal nevnes at polakkene bare vant 1-0 borte mot Armenia tirsdag. Albania er det siste laget i gruppe F.

VM-sluttspillet spilles i Australia og New Zealand i 2023.


(©NTB)