Britiske banker bes forberede seg på en fremtid uten frihandel med EU

Bank of England ber bankene forberede seg på at forhandlingene om en handelsavtale mellom EU og Storbritannia ikke fører fram.

Den britiske sentralbanken ber bankene forberede seg på at forhandlingen om en handelsavtale mellom EU og Storbritannia ikke fører fram. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix 

utenriks

– Muligheten for at forhandlingene mellom Storbritannia og EU ikke munner ut i en avtale er ett av flere utfall britiske banker må forberede seg på i månedene som kommer, heter det i en uttalelse fra den britiske sentralbanken.

Ifølge Sky News har sentralbanksjef Andrew Bailey kontaktet flere banktopper og bedt dem om fortgang i forberedelsene for en fremtid uten en avtale når overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår.

– Det er en grunnleggende del av bankens oppdrag å forberede det britiske finansvesenet på enhver risiko det kan stå overfor. Som en del av dette møter sentralbanksjefen ledelsen i britiske banker med jevne mellomrom, heter det fra Bank of England.

Denne uken pågår den fjerde runden i forhandlingen om det fremtidige forholdet mellom EU og utmeldte Storbritannia. Begge sider har beklaget seg over manglende fremdrift i de tidligere rundene. Det er ingen som venter noe gjennombrudd denne uken heller.

(©NTB)