Smadret campingvogner og ødela biler

Stormen herjet skikkelig i boligfeltet på Skjervøy i natt.

Øystein Fredheim trodde stormen skulle ta huset hans i natt.  Foto: Privat

HELT KNUST: Dette var en campingvogn, men nå er det ikke mye igjen av den.  Foto: Øystein Fredheim

Taket på dette huset har fått hard medfart under stormen i natt.  Foto: Øystein Fredheim

Denne tilhengeren ble løftet opp og kastet i grøfta av stormen.  Foto: Privat

Flere campingvogner fikk tøff behandling av stormen. Dette bildet er tatt i natt.  Foto: Øystein Fredheim

nyheter

Beboerne i Rønning Østgårdsvei på Skjervøy våknet nemlig til knuste campingvogner, bulkede biler, tilhengere i grøfta, knekte busker og ødelagte tak i dag morges. Vinden var skikkelig sterk, ifølge Øystein Fredheim.

- Det var virkelig liv og røre i natt, ja. Jeg har aldri opplevd at vinden har vært så sterk her. Fullt kaos, sier Fredheim.

Kastet campingvogn i været

Boligfeltet ligger ved foten av Skattørfjellet og er ifølge Fredheim ikke spesielt vindutsatt til vanlig. Men i natt var det en annen historie. Fredheim sier at vinden startet rundt i 22.00-tiden.

- Da kom vinden og plukket opp en campingvogn, kastet den over en annen vogn før den landet. En tilhenger ble også løftet opp av vinden. Den kuttet av en streng før den landet i grøfta, sier Fredheim.

Selv har han fått hele høyresiden på bilen sin, samt bakvinduet, ødelagt av stormen.  En takrenne er ødelagt og busker på eiendommen har fått kjørt seg. Han var våken på natta og kunne med selvsyn bivåne stormens herjinger i nabolaget.

LES OGSÅ: Ingen værrelaterte hendelser

- Nå går huset

- Det var jo mørkt, men vi fikk jo med oss det som skjedde. Etter at de verste rossene hadde lagt seg, så gikk vi ut for å fjerne vrakdeler fra tomta i tilfelle det skulle komme nye rosser og hive ting gjennom vinduene. Da så vi ødeleggelsene, sier Fredheim.

Mens vinden sto på som verst satt han og samboeren inne og fryktet for hus og hjem.

- Ja, faktisk. Jeg var rimelig sikker på at stormen skulle ta huset. Når du hører at det knaker i stuevinduene så øker pulsen litt, sier Fredheim, som ikke hadde forventet et sånt voldsomt uvær.

- Nei, ikke på den vindretningen der. Men det må ha vært fallvinder som har kommet når campingvogna har blitt lettet på den måten.

LES OGSÅ: Det kan bli glatt i høstferien

Ingen hjelp

Han prøvde å ringe til kommunen for å få hjelp til å sikre nabolaget i natt, men der var det ifølge Fredheim lite hjelp å få.

- Der fikk jeg beskjed om at vi bare måtte gjøre jobben og at vi måtte kontakte brannvesenet selv. Da ble jeg rimelig forbannet. Det er for dårlig, sier Fredheim.

Han sier at det kom brannmannskap på eget initiativ opp til boligfeltet på natta for å sjekke forholdene.