Et steg nærmere en løsning

Ap, Felleslista KrF/Kp og SV snakker godt sammen om et flertall i Skjervøy.

FORHANDLER: Forhandlingsleder Kurt Michalsen (KrF(/Kp) og Aps toppkandidat Øystein Skallebø er i samtaler sammen med SV om makta i Skjervøy 

Forhandlingsleder Nils Harald Alm i SV.  Foto: Yngve Nilssen

nyheter

Aps Øystein Skallebø bekrefter at de prater med Felleslista og med SV for om mulig å kunne danne flertall i kommunestyret.

- Vi har hatt et møte de tre partiene imellom, ja. Vi er jo i teorien mange nok til å skape et flertall. Ingenting er avklart, men man kan si at vi har kommet et steg videre på veien i sonderingene, sier Skallebø.

Vagt diskutert

Han sier at partene ikke har avtalt flere møter ennå.

- Ikke spesifikt, nei. De videre sonderingene kan også innebære å se om det er mulig å få flere inn i et samarbeid. Vi ønsker jo fortrinnsvis et godt samarbeid med alle partier. Så gjenstår det å se hvem som inngår i en gruppering. Men det er ingen ulempe å ha et bredt flertall, sier Skallebø.

Har dere diskutert posisjoner?

- Bare vagt. Det er ingen av oss som har gått i lås på det punktet foreløpig, sier Skallebø.

Forhandlingsleder for Felleslista KrF/Kp Kurt Michalsen sier han har tro om at de tre partiene skal komme til enighet.

- Ingenting er i boks og vi har ikke skrevet under på noe. Men vi har gode samtaler og jeg har godt håp om at vi skal bli enige, sier Michalsen.

Hans kollega i SV, forhandlingsleder Nils Alm, er enig i analysen.

- Vi har en god tone og det ser ut til at det kan gå mot et samarbeid, sier Alm.

Bredest mulig

Kurt Michalsen ser fordelen av et bredt samarbeid som kan inkludere flere partier enn de tre.

- Alle politikerne som er valgt inn i kommunestyret ønsker det beste for Skjervøy. Vi tror det er gunstig at flest mulig er med og drar i samme retning og håper at vi kommer i havn med et så bredt flertall som mulig. Og vi har ennå god tid, sier Michalsen.

Arbeiderpartiet, Felleslista og Sosialistisk har, hvis de blir enige, 11 mandater i kommunestyret.

- Men 11 av 19 er vel også ganske styringsdyktig?

- Jada. Og ender det opp med det, så gjør vi det beste ut av det. Og vi har god tid til å få til, sier Michalsen.

Avventer

Arbeiderpartiet er med sine fire mandater, og det faktum at partiet ikke har noen ordførerkandidat, en attraktiv partner for flere grupperinger.

Senterpartiets ordfører og ordførerkandidat Torgeir Johnsen sier at han ikke har hørt mye fra Ap etter at de hadde sitt foreløpig siste medlemsmøte.

- Jeg har vært i kontakt med dem og jeg forstår at de sonderer mot Felleslista. Da har de i så fall flertall med SV og vi er på sidelinjen, sier Johnsen.

- Men sitter dere bare og venter nå, da?

- Vi regner i alle fall med at man tar kontakt hvis man ikke når fram med de nåværende forhandlingene. Når de ikke har gått ut med noe så har jo ikke kabalen gått opp ennå, sier Johnsen.