Tvistesaken om rådhuset var opprinnelig berammet til 20. oktober, men ble nylig utsatt til 19. januar 2016 i Nord-Troms Tingrett. Det et satt av en dag til rettsmøtet.

Partene er Lyngen kommune og Giæver Eiendom Strandveien 24 AS

- Jeg vil invitere Giæver jr. til et forhandlingsmøte i neste uke i et forsøk på bli enige, forteller ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL).

- Jeg stiller opp, bekrefter Ola Giæver jr.

Omdømme

Den alminnelige tvistesaken gjelder fastholdelse av avtale om kjøp av fast eiendom, - eller mer kontret kjøp av rådhuset på Lyngseidet.

Johnsen har forstått at utsettelsen i tingretten skyldes at Giæver jr. sin advokat ikke kunne være til stede 20. oktober. Utsettelsen gjør at ordføreren får bedre tid til å diskutere en mulig løsning med motparten.

- Jeg vil gjøre et snarlig framstøt. Jeg misliker sterkt at kommunen havner i retten, noe som er med på å skade omdømmet.

- Rådmann Leif Egil Lintho, Werner Kiil og du deltok for snart et år siden i 5-6 møter med Giæver jr uten å ende opp med signert avtale?

- Det stemmer, men det har rent mye vann i havet siden den gang. Jeg satser på å komme fram til en løsning begge parter kan akseptere, sier ordfører Dan-Håvard Johnsen.

Leieavtale fra 2012

Ola Giæver jr. befinner seg i utlandet, og har dårlig tid til å kommentere invitasjonen fra nyvalgt ordfører.

- Det går sikkert bra med et møte. Jeg stiller opp, sier Giæver jr.

Utgangspunktet for striden er leieavtalen, med virkning fra 1. mai 2012, for det tidligere bankbygget på Lyngseidet. Lyngen kommune hadde i to år opsjon på kjøp. Kommunestyret vedtok i april 2014 å benytte seg av opsjonen.

Giæver Eiendom og dets advokat Knut Rye-Holmboe mener kommunen ikke oppfylte sine forpliktelser, og handelen ble stoppet.

Partene har i en tidligere fase bitt enige om kjøpesum på 14,5 millioner. Dette skjedde ved bruk av hver sin takstmann.

Ola Giæver jr. Foto: Arkivfoto