Mann dømt for forsikringssvindel

En mann i 50-årene fra Nord-Troms er dømt for forsikringssvindel. 

FORSIKRINGSSVINDEL En mann fra Nord-Troms ble denne uken dømt for forsikringssvindel.  Foto: Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

nyheter

Mannen ble siktet for brudd på straffelovens (1902) § 272 første ledd og § 182 første ledd første straffalternativ.

Mannen hadde i hensikt av å oppnå en urettmessig forsikringsbetaling, meldt feilaktig til sitt forsikringsselskap at et fryseaggregat var gått ødelagt. Til forsikringsselskapet la mannen fram faktura og rapport han selv hadde forfalsket og som fremsto å være fra Elektro-Kjøl AS.

Les også: Kvinne tiltalt for å ha svindlet NAV

I den forfalskede rapporten sto det at et fryseaggregat måtte byttes. Av fakturaen framgikk det at nytt aggregat kostet 55100 kroner ekskludert merverdiavgift. Fryseaggregatet tilhører firmaet mannen er daglig leder av.

Forsikringsselskapet avdekket ved en tilfeldighet at fakturaen var falsk.

Tilsto i retten

Den siktede mannen tilsto i retten. Retten mener den siktede hadde som motiv en framtidig utbetaling av en forsikringssum han ikke hadde krav på.

Mannen ble dømt for overtredelse av straffeloven (1902) § 272 første ledd og § 182 første ledd første straffealternativ. Mannen får samfunnsstraff i 45 timer, med en gjennomføringstid på 120 dager. Subsidiær fengselsstraff er fastsatt til 45 dager.