Bilen står i full fyr - så skjer noe helt utrolig

Den erfarne sjåføren i bilen bak trodde knapt hva han så. Heldigvis filmet han det hele.

Drosjesjårfør fanger utrolig klipp

nyheter

Tirsdag ettermiddag ved 15.30 kom drosjesjåfør Stig Arne Hansen fra Lyngen til Skinnelv, noen kilometer nord for Lyngseidet, på veien ut mot Koppangen. Like ved en sving sto en personbil i full fyr.

Kjørte for egen maskin

Hansen tok opp kamera og tok til å filmen, og det er mens han filmer det utrolige skjer. Brått begynner den brennende bilen å trille framover.

- Man ser det på videoen, sier Hansen.

- Først kommer lysene på og så begynner den å trille. På samme tid brenner det kraftig inne i kupeen, så ingen kan ha vært i nærheten.

LES OGSÅ: Her avskiltes politibilen

Hansen, som gjennom år bak rattet som yrkessjåfør har  opplevd mye langs veiene, sier dette tar kaka.

– At biler i full fyr bare kjører sin vei, det er jo spesielt. Kanskje er det en kortslutning som gjør at startmotoren slår inn, hvem vet. Men tøft er det!

Ventet eksplosjon

Og han legger ikke skjul på at det ikke var det han hadde ventet.

– Man har jo sett noe actionfilmer og der ender det jo alltid med en eksplosjon. Det var den man ventet på. Og så bare kjører bilen sin vei, humrer han.

SE OGSÅ: Video fra bilbrann på Skjervøy

Naturlig forklaring

Mangeårig bilberger og bilmekaniker, Idar Langstrand på Storslett, er ikke like overrasket. At bilen flytter på seg har en grei forklaring.

– Jeg gjetter at føreren har hoppet ut av bilen, mens den sto i førstegir og med tenningsnøklene i. Så smelter brannen all isolasjon på ledningene og det oppstår kortslutninger.

Og dermed skjer det også drosjesjåføren antok.

– Startmotoren får strøm og begynner å gå, og siden bilen står i gir begynner den også å trille, sier Idar Langstrand, og avliver dermed en hver uforklaring forklaring.

Raske mannskaper

Skinnelv ligger omlag ti minutter kjøring fra Lyngseidet sentrum. Brannmannskapene var på plass etter knappe tjue minutter.