Flyktningene skal innlosjeres ved Arctic Fjordcamp. I en pressemelding opplyser kommunen at de har blitt informert om ankomsten fra UDI.

- Kvænangen er en liten kommune, men vi har god tradisjon på å snu oss fort når det behøves. Vi ønsker våre nye besøkende velkommen, sier administrasjonssjef, Frank Pedersen.

Mandag er det og forventet at den gamle militærleiren på Brennfjell skal være klar til å ta imot 140 flyktninger.Les saken: Kan komme mandag

Sist onsdag kom 144 flyktninger til Norlandia Storslett Hotell i Nordreisa.Les saken: - Jeg håper vi kan få bliLes saken: Rådmann: - Håper vi kan møte flyktningene med et åpent sinn

I første omgang setter kommunen fokus på helsehjelp for flyktningene, slik alle som oppholder seg i kommunen har krav på.

- Det er en uoversiktlig situasjon på grensen til Russland. Nå skal vi bidra. Jeg er ikke i tvil om at Kvænangen kan ta imot flyktninger vel så godt som andre kommuner, sier ordfører i Kvænangen kommune, Eirik Losnegaard Mevik (Ap).

Arctic Fjordcamp stiller som akutt innkvartering for flyktningene som kommer.

- Dette blir en unik opplevelse for oss som vanligvis jobber med turister. Vi vil gjøre vårt beste for at Arctic FjordCamp og Kvænangen etterlater et positivt inntrykk på de som blir midlertidig plassert her - i en turbulent flyktningsituasjon i ukjente omgivelser, sier Linn Grenfoss i pressemeldingen.

Fredag var det ventet 40 flyktninger til Skjervøy.Les saken: Rådmann: -Situasjonen er akutt og prekær